COVID-19  •  Actualitatile membrilor  •  Membri

Țuca Zbârcea & Asociații lansează ediția 2021 a compendiului legislativ „Better Business in Romania”

București, 12 mai 2021: Firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații anunță lansarea unei noi ediții a lucrării „Better Business in Romania”, o sinteză a celor mai importante reglementări în dreptul afacerilor.

Cele 17 capitole oferă o imagine de ansamblu în ceea ce privește cadrul legislativ la nivelul lui 2020 în materia dreptului societar, dreptului imobiliar, disputelor dintre creditori, dreptului muncii, contractelor de achiziție publică, dreptului concurenței, dreptului energiei, dreptului bancar/piețe de capital, dreptului proprietății intelectuale, dreptului aplicabil domeniul farmaceutic și medical, protecția datelor cu caracter personal, dreptului mediului, protecţia consumatorului şi aspecte de conformitate a produsului, insolvență, drept penal al afacerilor sau fiscalitate.

Compendiul, redactat în limba engleză, este dedicat în principal investitorilor străini interesați să dezvolte o afacere în România și care astfel pot naviga mai ușor prin multitudinea de reglementări din diverse sectoare. De asemenea, în contextul pandemiei de COVID-19, lucrarea conține și informații de bază cu privire la modificările în plan legislativ generate de criza epidemiologică și care sunt susceptibile să afecteze operațiunile curente ale companiilor.

Din acest punct de vedere, ghidul Better Business in Romania se înscrie în inițiativele firmei de avocatură de a pune la dispoziția comunității de afaceri și publicului larg o serie de resurse și analize dedicate gestionării situației de criză create pe fondul epidemiei de coronavirus (www.tuca.ro/covid-19/). De altfel, încă din februarie 2020, Țuca Zbârcea & Asociații a constituit un „task force” dedicat gestionării implicațiilor juridice născute în contextul răspândirii COVID-19. Avocați din departamentele de conformare/ reglementare, drept societar și comercial, asigurări, dreptul muncii, litigii și arbitraje, insolvență, achiziții publice, protecția datelor cu caracter personal, precum și consultanți specializați în domeniul fiscal și vamal vin în întâmpinarea clienților cu sfaturi și asistență pe subiecte specifice situațiilor de criză economică: restructurări, analiza și (re)negocierea contractelor (inclusiv a celor colective și individuale de muncă), executarea contractelor afectate de forță majoră și impreviziune, deblocarea raporturilor pre-litigioase, sfaturi privind evitarea situațiilor potențial discriminatorii în contextul campaniei de vaccinare etc.

„Better Business in Romania” poate fi descărcat, gratuit, accesând site-ul Țuca Zbârcea & Asociații - http://www.tuca.ro/better_business/ Lucrarea nu îşi propune să analizeze toate faţetele legale ale ariilor prezentate, astfel că informaţiile şi opiniile conţinute nu trebuie interpretate sau folosite ca substitut pentru consultanţă juridică de specialitate.  

 

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !