Membri

Un nou beneficiu pentru angajatii romani: tichete si carduri pentru activitati culturale

Tichetele si cardurile culturale emise de Up Romania sunt cel mai nou beneficiu pentru angajatii romani si un mijloc suplimentar pentru atragerea eficienta si pastrarea de noi talente.

Pentru industriile creative si tech, unde lucreaza persoane tinere, dinamice, consumatoare de cultura si evenimente culturale, aparitia cardului cultural poate reprezenta o solutie de motivare foarte apreciata si eficienta. Angajatorii care vor acorda acest beneficiu vor putea contribui in mod direct la echilibrul dintre viata personala si cea profesionala. Totodata, acestia sunt si cei care vor culege roadele, intrucat oamenii cu activitati culturale extra-job sunt mai performanti si mai dedicati la serviciu.

Up Romania, emitent de bilete valorice si creator de solutii de motivare a angajatilor, a fost autorizat in luna aprilie 2019 de Ministerul Finantelor pentru emiterea tichetului si cardului de cultura Up Cultura.  Acordarea tichetelor culturale este reglementata de Legea 165/2018.

Tichetele culturale si varianta lor digitala, cardurile culturale, pot fi acordate de orice angajator care isi pretuieste echipa si vrea sa o motiveze,  oferindu-i timp liber de calitate.

Valoarea minima a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maxima este de 50 de lei. Daca sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depasi 150 de lei pentru un angajat. In cazul in care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maxima lunara nu poate depasi 300 de lei. Tichetele culturale se incadreaza in categoria cheltuielilor sociale si sunt deductibile la calculul impozitului pe profit in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajatilor. La acordarea a 150 de Lei in tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de Lei per angajat, fata de aceeasi suma acordata in bani.

Tichtele si cardurile culturale vor putea fi utilizate pentru achizitionarea de carti si manuale scolare, filme si albume muzicale in orice format, pentru a merge la spectacole de teatru, filme si proiectii cinematografice, concerte, targuri si expozitii, festivaluri, dar şi pentru intrarea la muzee si parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor. Ele vor putea fi folosite in toata reteaua de parteneri dezvoltata de emitentul cardului, ceea ce inseamna ca, implicit, acordarea de tichete si carduri culturale va duce la cresterea consumului de cultura locala.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !