Membri

Update proiecte Dăruiește Viață

 

Dăruiește Viață, alături de ENGIE Romania, partenerul principal al proiectului, și Spitalul Universitar de Urgență Elias anunță finalizarea lucrărilor de renovare și extindere a etajului 1 al secției de oncologie adulți din cadrul spitalului.

Proiectul face parte dintr-un parteneriat strategic între Asociație și SUU Elias pentru secția de oncologie adulți, după ce etajul al doilea al secției a fost renovat în totalitate în anul 2015. Obiectivul comun a fost acela de a crea condiții de tratament la standarde europene pentru bolnavii cu patologie oncologică, cât și infrastructura necesară pentru cadrele medicale, personalul auxiliar și studenții la medicină.

„Într-o Românie în care vedem tot mai des că nu se poate, în special în ceea ce privește schimbarea sistemului medical în beneficiul pacienților și al cadrelor medicale, Dăruiește Viață îmbunătățește calitatea vieții pacienților oncologici și creează condiții la standarde atât pentru pacienți, cât și pentru corpul medical. Peste 1.900 de pacienți oncologici sunt tratați anual la SUU Elias, în regim de spitalizare de zi și spitalizare continuă. Acest lucru este posibil datorită donatorilor și sponsorilor care ne susțin. O parte din fondurile pentru acest proiect provin din folosirea declarației 177.” – Carmen Uscatu, fondatoarea Dăruiește Viață

„În fiecare an, în România, aproximativ 100.000 de adulți află că au cancer, în condițiile în care investițiile din ultimii 30 de ani, în oncologia românească au fost extrem de mici. Spitalul Universitar de Urgență Elias are una dintre cele mai căutate secții de oncologie, nu doar de pacienții din București, ci din toată țara, atât datorită calității echipei medicale, cât și datorită accesului la tratament integrat. Astăzi vorbim de un proiect de renovare complet, care nu ar fi fost posibil fără implicarea partenerului principal și a societății civile, prin donații și sponsorizări.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață

Renovarea și extinderea primului etaj al secției de oncologie a însemnat crearea următoarelor facilități: 6 saloane cu 2 paturi și 1 salon cu 3 paturi (inclusiv grup sanitar propriu), 2 spații noi pentru spitalizarea de zi cu grup sanitar (pentru 12 scaune chimioterapie), 1 spațiu pentru camera de gardă (inclusiv grup sanitar propriu), 2 cabinete medicale și o sală de lucru pentru rezidenți și spații tehnice și administrative: oficiu alimentar, zonă evacuare deșeuri, ploscar, spații depozitare.

Colaborarea dintre Dăruiește Viață și Spitalul Universitar Elias cuprinde, pe lângă secția de oncologie, și Spitalul Modular 1 Elias, primul spital ATI construit de societatea civilă în pandemie, în doar 2 luni – o investiție de aprox. 2,6 mil. euro care funcționează și astăzi ca secție – și o unitate modulară de triaj, realizată tot cu sprijinul ENGIE Romania – o investiție de aprox. 100.000 euro. 

Împreună schimbăm sistemul medical din România. Vă puteți implica printr-o sponsorizare, folosind Declarația 177. Detalii la acest link.

 

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !