Membri

Viitorul electric sau mobilitate și responsabilitate

Cine își mai poate imagina viața fără autoturism? Cele două constante ale lumii moderne, tehnologia și mobilitatea, ne cer să fim permanent conectați și informați, dar și mereu în mișcare. Orașele s-au transformat.

Aglomerația, poluarea și zgomotul au crescut, făcându-ne să ne întrebăm dacă traiul urban ar fi posibil fără a sacrifica mobilitatea și confortul. Cum vor arăta orașele în viitor? Cum le putem asigura generațiilor tinere un mediu sănătos și prietenos? Sunt întrebări importante pe agenda publică, iar dezbaterea soluțiilor posibile este în plină desfășurare.

Autovehiculele electrice reprezintă un răspuns demn de luat în calcul pentru această problemă. Practice și confortabile, ele vin cu avantaje de necontestat: cost de utilizare mic, o rețea de încărcare în continuă dezvoltare, sunt complet nepoluante fonic și au un grad de autonomie care oferă libertate și călătorii confortabile pe orice rută. Nu e de mirare că tot mai mulți șoferi aleg această opțiune atunci când vine vremea să își schimbe autoturismul, mai ales că opțiunile disponibile răspund unei game largi de nevoi.

Groupe Renault se poate lăuda cu 3 modele electrice disponibile în România. Pentru dezvoltarea lor s-au folosit tehnologii de ultimă generație, având mereu în vedere confortul și siguranța clienților.

Renault Twizy este un cvadriciclu inovator, 100% electric, ideal pentru a te strecura cu agilitate prin traficul intens al unui oraș mare. El se adaptează perfect la rutina ta zilnică, fiind exact ce-ți trebuie pentru a merge la serviciu, la cumpărături, pe distanțe mici și medii.

Renault Zoe se clasează, de la lansarea sa, pe primul loc în topul vânzărilor de autoturisme electrice în România. Autonomia de 300 de km, designul atrăgător și experiența pe care o oferă șoferului îl recomandă citadinilor îndrăgostiți de frumos.

Renault Kangoo Z.E. este singura autoutilitară 100% electrică disponibilă în țara noastră. Kangoo Z.E. reprezintă soluția ideală pentru a transporta, cu 0 emisii și 0 zgomot, produse grele sau voluminoase. Cele 3 echipări disponibile îți permit să alegi varianta care ți se potrivește în funcție de cele mai importante criterii pentru tine: volumul și sarcina utilă recomandată, opțiunea de ușă culisantă, opțiunea de banchetă spate parțial sau total rabatabilă etc.

Aceste modele ne încurajează să afirmăm că viitorul traficului nu poate fi altfel decât electric. Procesul de înlocuire a mașinilor convenționale va fi, poate, unul de durată, însă este unul inevitabil. Cât va dura? Asta depinde și de opțiunea fiecăruia dintre noi.

Programul Rabla Plus ne face alegerea mai ușoară, pentru că ne permite să beneficiem de prețuri sensibil mai mici decât cele de listă. Dezvoltat cu scopul de a promova transportul nepoluant și eficient din punct de vedere energetic, Rabla Plus – program guvernamental disponibil până pe 25 noiembrie 2019 – oferă o subvenție de până la 9.700 EUR pentru fiecare vehicul electric nou achiziționat, în limita a maximum 50% din preţul de comercializareDe asemenea, prin programul Rabla clasic puteţi beneficia de un bonus suplimentar de 1300 EUR pentru casarea fiecărui autovehicul uzat mai vechi de 8 ani. În total prin cele 2 programe beneficiați de un discount total de până la 11.000 Euro. La acesta se adaugă un discount oferit de Renault România cât și oferte de finanțare avantajoase prin RCI Leasing România.

Alegerea unui automobil electric este o decizie al cărei impact nu se oprește la nivel personal, ci se reflectă în nivelul de calitate a vieții în comunitate, în sănătatea locuitorilor unui oraș, în costurile mobilității. Dacă în vestul Europei tranziția către autovehiculele electrice a luat avânt în ultimii ani, depinde de fiecare dintre noi ca și România să progreseze în direcția unor orașe mai prietenoase și mai puțin poluate.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !