Julien Chiappone LucchesiDirector, Institutul Francez din România

Domnul Julien CHIAPPONE-LUCCHESI este, în prezent, consilier pentru cooperare și acțiuni culturale în București și Director al Institutului Francez din România. A absolvit  Institutul de Studii Politice din Aix-en-Provence, Sorbona, ENS și INALCO, fiind si titular al unui master în limbi și literatură străină, al unui master în relații internaționale și strategii de negociere și al unui master în Administrație Publică, Julien CHIAPPONE-LUCCHESI.

 Printre momentele reper din parcursul Domnului Julien CHIAPPONE-LUCCHESI , putem mentiona faptul ca a fost director civil al Ministerului Forțelor Armate, director al Institutului Francez și al Școlii Franceze din Salonic (2009-2011), respectiv director al Centrului Cultural Franco-German din Ramallah ( 2011-2015).

Director de Relații Europene și Internaționale pentru Municipiul și Eurometropola Strasbourg (2015-2018), Domnul Julien CHIAPPONE-LUCCHESI a devenit apoi, în septembrie 2018, Director de cooperare  europeană și internațională  pentru Municipiul și Eurometropola Strasbourg, consilier diplomatic al primarului din Strasbourg.

Julien CHIAPPONE-LUCCHESI are o vastă experiență de lucru cu rețele internaționale de nivel înalt și de conducere a echipelor multiculturale în domeniile educației, culturii și problemelor globale.

M. Julien CHIAPPONE-LUCCHESI est conseiller de coopération et d'action culturelle à Bucarest et directeur de l'Institut français de Roumanie. Diplômé de l’Institut d'Etudes politiques d'Aix-en-Provence, de la Sorbonne, de l’ENS et de l’INALCO, titulaire d’un master en langues et littératures étrangères, d’un master relations internationales et négociations stratégiques et d’un master d’administration publique, M. Julien CHIAPPONE-LUCCHESI, cadre civil du ministère des armées, fut notamment directeur de l'Institut français et de l'Ecole française de Thessalonique (2009-2011) puis directeur du Centre culturel franco-allemand  de Ramallah (2011-2015). Directeur des relations européennes et internationales de la Ville et de l’Eurométropole de Strasbourg (2015-2018) M. Julien CHIAPPONE-LUCCHESI devient ensuite, en septembre 2018, directeur rayonnement européen et international, de la Ville et de l’Eurométropole de Strasbourg, conseiller diplomatique du maire Strasbourg. Julien CHIAPPONE-LUCCHESI possède une riche expérience de travail avec des réseaux internationaux de haut-niveau et de management d’équipes multiculturelles dans les domaines de la culture, de l’éducation et des enjeux globaux.

 

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !