Comunicare -Presa

61 de proiecte care schimbă România, recunoscute de comunitatea de afaceri franco-română la Business Awards CCIFER 2023

Aflați care sunt cele 7 proiecte premiate și explorați momentele serii prin galeria foto!

  • Asociațiile Dăruiește Viață, Se Poate, Climatosfera, Free, Innovation Labs, startup-ul KFactory și Sistemul medical Medlife sunt cei 7 câștigători ai premiilor Inspirer la Reussite.
  • Juriul a ales dintre cele 61 de proiecte depuse de companii, start-up-uri și ONG-uri, care se înscriu în prioritățile strategice ale comunității de business franco-române: sănătate, educație, antreprenoriat, inovație și tehnologie.
  • Remarcabil este faptul că soluțiile pentru reducerea amprentei de carbon și tranziția ecologică au fost integrate în majoritatea proiectelor.
  • Juriul a fost compus din lideri ai comunității de afaceri franco-române și ai echipei CCIFER.
  • Festivitatea de acordare a premiilor a avut loc în 4 decembrie, la București, în prezența E.S. Nicolas Warnery, Ambasadorul Franței în România.
  • Peste 250 din persoane din comunitatea de business au participat la eveniment, care s-a bucurat, totodată, de intervenția lui Adrian Florea,  fondator Trend Consult I Business Advisory și autorul cărții STELL*R, un ghid practic de transformare a culturii organizaționale.

 

Business Awards CCIFER, evenimentul comunității de afaceri franco-române, care sărbătorește anual performanța, inovația și sustenabilitatea afacerilor, a reunit, pe 4 decembrie, la București, o audiență impresionantă de peste 250 de participanți. Tema de anul acesta a fost Inspirer la reussite, grație nevoii tot mai mari de inspirație de care este nevoie într-o societate în permanentă schimbare.

În deschiderea evenimentului, Julien Munch, Președinte CCIFER, a vorbit despre leadership-ul comunității, prin prisma proiectelor: “50 de companii și organizații, cu cele 61 de proiecte, se remarcă prin ambiția lor de a se autodepăși, prin curajul de a rămâne inovatoare și prin responsabilitatea față de ceilalți. Fiecare proiect este o dovadă a leadership-ului, indiferent de dimensiune, geografie sau domeniu. Suntem mândri să-i avem alături de noi și să construim împreună societatea de mâine”.

Am apreciat această experiență pentru calitatea celor 61 de inițiative, creativitatea, seriozitatea, angajamentul de care dau dovadă candidații, motivația autentică a colegilor mei de a găsi acele dosare care se remarcă. Ne-am simțit inspirați de aceste proiecte, de o diversitate remarcabilă. Am analizat criterii precum creșterea businessului în domenii variate, de la sănătate, la servicii sau tehnologie, inovația, bazată pe ultimele tehnologii și integrând o componentă solidă de dezvoltare durabilă, implicarea în comunitate, prin proiecte de mediu, de sănătate sau de educație. Am remarcat multe idei. Am ales acele dosare care au reușit să aducă o documentare solidă și clară a proiectelor, o viziune matură și o abordare integrată”, a adăugat Iulia Ionescu (Sanofi), Președintele Juriului.

În cadrul festivității de premiere, membrii juriului au decernat 7 premii Inspirer la Réussite pentru:

  • Un proiect care înglobează inovația, educația și antreprenoriatul

Tech Lounge – Innovation Labs - acceleratorul de start-up-uri tech, derulat cu 19 universități din toată țara și implicarea companiilor, a mentorilor, coach-ilor, trainerilor și ambasadorilor. Acceleratorul dă astfel startul companiilor globale de mâine, prin viziunea tinerilor, a studenților.

  • Un proiect care combină tehnologia, inovația și transformarea digitală

KFactory – platforma asigură tranziția eficientă către industria 4.0, oferind soluții digitale de monitorizare în procesele industriale, în perimetrul de producție, prin utilizarea asistenților virtuali (ingineri digitali), învățării automate, colectării automate a datelor și raportărilor operaționale, ceea ce reduce costurile de fabricație. KFatory a atras investiții de 925.000 de euro și colaborează cu companii importante (industria auto se numără printre clienții săi importanți)

  • Implicarea în programe de luptă împotriva cancerului

Dăruieste Viață & MedLife

Sistemul medical Medlife – Speranța nu moare de cancer: un demers de conștientizare a importanței prevenției, cancerul fiind a doua cauză principală de deces în România, în condițiile în care România ocupă primul loc în UE la decesele din cauze tratabile; un program cu acoperire națională, oferit gratuit, de testare genetică pentru toți copiii diagnosticați recent cu cancer, cu o abordare personalizată, prin care pacientul beneficiază de terapii țintite. Peste 200 de copii sunt beneficiari ai programului până în prezent.

Asociația Dăruiește Viață - Noi facem un spital – o inițiativă unică în Europa Centrală și de Est, un proiect structural pentru dezvoltarea României, care reformează sistemul medical românesc.  A reușit să mobilizeze 350.000 de donatori și 7.000 de companii pentru construcția de la zero a unui spital pentru copiii care suferă de cancer. 20 de milioane de euro provin, până în prezent, din donații din rândul populației din România.

  • Rolul de catalizator în tranziția verde 

Asociațiile Se Poate și Climatosfera

Asociația Se poate - Pădurea de salcâmi de la Lipănești, Prahova. A reușit să mobilizeze anual sute de angajați din companii, care s-au alăturat în mod voluntar unei acțiuni de împădurire pe termen lung, pentru a reduce amprenta de carbon cu 4.000 de tone. Proiectul dezvoltă, totodată, o activitate apicolă prin existența stupilor care contribuie la polenizarea zonei. 

Climatosfera – O inițiativă de sensibilizare asupra efectelor încălzirii și dereglărilor climatice. Atelierul Fresca climatului, un joc interactiv, care ajută fiecare individ să înțeleagă cauzele și efectele, să dobândească o mai bună cunoaștere a cauzelor și a consecințelor transformărilor climatice. Inițiative facilitează schimburi de informații despre mediu într-o manieră ludică și convivială.

  • Implicarea în lupta pentru drepturile și statutul femeilor

Asociația FreeMărțișor luptă împotriva abuzurilor sexuale asupra copiilor și femeilor în România și a creat un centru de zi de la București, care este frecventat săptămânal de 50 de persoane pentru a primi asistență și prevenție.

Seara Business Awards CCIFER a continuat cu dialogul Meet the Winners, moderat de Ionuț Bonoiu, redactor șef Forbes România.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !