COVID-19  •  Grupuri de lucru  •  Comunicare -Presa  •  Business info

Activitatea de advocacy a Grupului de lucru Sănătate CCIFER în 2020

telemedicină, digitalizare, prevenție

În 2020, Grupul de lucru Sănătate al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze în România și-a schimbat liderul, acest rol fiind preluat de Tatiana Popescu, medic, managing partner Pondera Medical.

Grupul își propune să consolideze dialogul și colaborarea între comunitatea de afaceri franco-română și autorități, astfel încat, prin expertiza experților CCIFER (în tehnologii și servicii medicale, în domeniul farmaceutic, în cel financiar, juridic, în asigurari, IT etc.), să contribuie la dezvoltarea sistemului medical din România.

La începutul anului 2020, Grupul de lucru Sănătate CCIFER și-a fixat 5 priorități, în concordanță cu principalele obiective alte Grupului de Lucru pe Sănătate al Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), care au stat la baza activității de advocacy de pe parcursul anului : telemedicina, digitalizarea, finanțările și asigurările private, prevenția medicală, infrastructura spitalicească. Menționăm contribuția adusă în acest an la configurarea cadrului legal pentru telemedicină. 

În continuare, până la finalul anului 2020 și la începutul anului 2021, în perioada care rămâne până la adoptarea normelor de implementare a telemedicinei, membrii grupului de lucru sănătate CCIFER își propun să contribuie cu expertiză și savoir-faire la conturarea acestora.

Pentru anul 2021, grupul de lucru va avea în centrul atenției următoarele puncte de interes majore în sănătate: finanțarea și asigurările private, infrastructura spitalicească și managementul spitalelor. În același timp, va reprezenta un pilon de sprijin pentru activitatea Grupului de Lucru Sănătate al CDR, care va fi coordonat de CCIFER prin Fady Chreih, CEO Regina Maria.

Grupul de lucru Sănătate CCIFER va continua să colaboreze cu autoritatile publice centrale și în 2021, pentru a contribui la conturarea unor strategii, proiecte și legi în domeniul sănătății, în concordanță cu nevoile actuale din sistemul medical și pentru a facilita o absorbție ridicată a fondurilor europene pentru sănatate în cadrul exercițiului financiar european 2021-2027.

De asemenea,  Grupul de lucru Sănătate CCIFER este deschis experților din domeniul sănătății din cadrul companiilor membre CCIFER, pentru a continua să valorifice expertiza comunității noastre în domeniu.

Plus d'actualités

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Prahova

🚗Incursiunea #BusinessTourCCIFER a continuat  în județul Prahova. Alături de noi au fost peste 40 de participanți care s-au bucurat de oportunitatea...

Noi membrii

ASOCIATIA TECH STATION

Tech Station este o comunitate de experți pentru dezvoltarea și finanțarea ecosistemului IT și digital franco-român.

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !