Comunicare -Presa

CCIFER ARE UN NOU CONSILIU DIRECTOR

  • Membrii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), reprezentanți ai mediului de afaceri franco-român,  au ales o nouă componență a echipei Consiliului Director, în cadrul Adunării Generale desfășurate în 27 aprilie, la București.
  • Începând din 28 aprilie, echipa de conducere a CCIFER este formată din 3 noi membri: Thibault Briziou (Allio Group), Cătălin Adrian Drăgan (Timac Agro România, Republica Moldova, Ucraina) și David Jean  (Michelin România). În cadrul acelorași alegeri au fost realeși în Consiliu, Costin Grigore Borc  (SNEF CEE), Cecilia Tudor (Renault) și Ionel Băluțoiu (IB Consultanță&Contabilitate), în calitate de membru al Comisiei de Cenzori. 
  • La începutul lunii aprilie, în cadrul Consiliului Director, Julien Munch - CEO Carrefour România, a fost ales noul președinte CCIFER. Cu aceeași ocazie, Adela Jansen, a fost aleasă vicepreședinte. Ambii au preluat rolurile de președinte, respectiv, vicepreședinte, de la Francois Coste - CEO Groupama Asigurări, și Jerome France - CEO EMI International, ale căror mandate în conducerea CCIFER s-au încheiat. În plus, noul trezorier al organizației este Richard Perrin (KPMG), rol asigurat anterior de Frédéric Lamy (Leroy Merlin).

“Aș dori să felicit toți candidații și noua echipă cu care voi fi bucuros să lucrez. Sunt foarte fericit să asum acest nou rol în cadrul CCIFER și al comunității de afaceri franco-române. Sunt conștient de provocarea de a succeda duo-ului François COSTE și Jerome FRANCE, cărora le mulțumesc călduros și sincer pentru angajamentul lor, dar și pentru tot ce au făcut pentru a ajuta dezvoltarea companiilor franceze în România. Ne lasă o Cameră de Comerț cu o comunitate de afaceri franco-română puternică, foarte conectată, antreprenorială și investită în toate regiunile României.

Împreună cu toți membrii Consiliului Director doresc să dezvolt în continuare rolul CCIFER ca platformă de schimb pentru toți membrii săi. Camera trebuie să poată juca și acest rol de agregator de comunități, de promovare a cooperării franco-române și va rămâne, cu sutele de companii membre, acest partener prețios pentru dezvoltarea economică a țării. Mediul de afaceri este extrem de efervescent, cu o creativitate antreprenorială impresionantă, ceea ce face din România o destinație de investiții. Vom acționa pentru a ajuta cu noi oportunități de investiții, dialog public-privat și menținerea unei comunități de afaceri franco-române puternice și angajate." a declarat Julien Munch.

Adunarea Generală a membrilor CCIFER are loc anual și este ocazia unică pentru comunitatea de business de a se conecta la actualitatea organizației pentru anul 2023, la bilanțul anului 2022, dar și de a alege prin vot digital dintre candidaturile noi depuse.

Julien Munch conduce activitățile Carrefour România din 2021, un grup francez prezent de mai bine de 20 de ani în România, un pionier în sectorul său de activitate, un jucător major pe piața internațională de retail. În calitatea sa de membru al Consiliului Director CCIFER, timp de doi ani, este implicat activ în comunitate, participând la evenimentele și acțiunile CCIFER. Julien MUNCH și-a început cariera în 2000 ca ofițer în Forțele Aeriene Franceze și a activat atât în ​​Franța, cât și la nivel internațional. Ulterior, s-a alăturat Inspecției Generale de Finanțe, la Ministerul Francez al Economiei și Finanțelor, unde a contribuit la dezvoltarea diferitelor politici publice. În 2017, s-a alăturat grupului Fnac-Darty în calitate de director al magazinului Montparnasse, apoi a preluat conducerea rețelei FNAC Paris.

Adela Jansen este membră a mai multor consilii de administrație și consilii consultative ale companiilor și organizațiilor comerciale, un investitor, consultant în strategie și dezvoltare și profesor universitar asociat. Ea are peste 25 de ani de experiență în managementul superior în afaceri multinaționale și locale, cu experiență în mai multe industrii și domenii de afaceri. În calitate de membru al Consiliului Director CCIFER, Adela Jansen a coordonat și Coaliția pentru Dezvoltarea României în timpul mandatelor rotative ale CCIFER, fiind implicată în mai multe proiecte strategice ale organizației.

Fondată în urmă cu peste 2 decenii și jumătate, CCIFER contribuie la reușita celor 550 de companii membre, cu capital francez și nu numai, care au investit în sectoare cheie precum: agricultură, automobile și componente auto, aviație, servicii financiar-bancare, construcții navale, digital, energie, telecomunicații, tehnologia informației, materiale de construcții, sănătate.

Comunitatea globală de afaceri franco-română numără 4.150 de investitori care generează 125.000 de locuri de muncă directe. Franța este al treilea mare investitor în România, cu investiții cumulate în valoare de 8,6 miliarde de euro (la sfârșitul anului 2021).

Mai multe despre echipa completă de conducere a CCIFER, aici, dar și despre prezența franceză în România, puteți afla aici.

Despre CCIFER

Fondată în anul 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER) este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. CCIFER reunește peste 550 de companii franceze și române. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. CCIFER exprimă o poziție comună a investitorilor francezi în România în dialogul public-privat, alături și de alte organizații de profil, respectiv Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !