Membri

Cristina BOJICA, Avocat Asociat, și Mihaela NIȚU, Avocat Senior, în Cabinetul GRUIA DUFAUT au obținut certificarea CIPP/E

Cristina BOJICĂ, Avocat Asociat al Cabinetului GRUIA DUFAUT, și Mihaela NIȚU, Avocat Senior, au obținut certificarea ANSI - CIPP/E (Certified Information Privacy Professional / Europe) acordată de Asociația Internațională a profesioniștilor în domeniul Confidențialității Datelor (International Association of Privacy Professionals - IAPP).

Cristina BOJICĂ și Mihaela NIȚU realizează audituri juridice și acordă asistență clienților cu privire la modul în care datele cu caracter personal pot fi prelucrate și modalitatea în care societățile trebuie să acționeze pentru a respecta obligațiile în domeniul protecției datelor.

Cristina BOJICĂ are peste 18 ani de experiență în profesia de avocat, oferind servicii de reprezentare și consultanță juridică unei game largi de clienți activi în diverse domenii economice. Este coordonator al Departamentului Litigii al Cabinetului, cunoștiințele sale solide în domeniul juridic permițându-i să reprezinte cu succes clienții în fața tuturor instanțelor românești, inclusiv în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cristina BOJICĂ deține, totodată, o vastă experiență în domeniul achizițiilor de societăți și bunuri imobile, intervenind în special în redactarea de rapoarte de audit (due diligence), în cadrul negocierilor sau redactarea de diverse tipuri de documente tranzacționale.

Mihaela NITU este specializată în dreptul muncii, al securității și protecției sociale. În cadrul misiunile ce îi sunt încredințate, intervine pe două paliere: pe de o parte, în ce privește relațiile individuale dintre angajatori și angajați (concedieri individuale, convenții colective, proceduri disciplinare, legislația privind timpul de lucru, relația cu agenții de muncă temporară, gestiune de personal), pe de altă parte, oferă asistență juridică în cadrul procedurii de negociere colectivă, executarea și modificarea convențiilor colective. Expertiza sa priveste de asemenea activități de due diligence social pentru companii și consultanță juridică în cadrul procedurilor de reorganizare de companii (fuziuni, sciziuni, transferuri parțiale de active). Este adesea chemată să acorde asistență juridică în procedurile administrative în materie de dreptul muncii și drept social).

Profesionștii în domeniul confidențialității datelor cu caracter personal sunt arbitrii de încredere din economia mondială, bazată pe schimbul de date personale. Aceștia ajută organizațiile să gestioneze rapid amenințările la adresa vieții private, să limiteze potențialele pierderi și utilizarea abuzivă a informațiilor. IAPP este prima organizație care stabilește în mod public un standard de formare profesională. Certificarea IAPP este recunoscută la nivel international ca fiind un program independent și reputat, căutat de profesioniști și de angajatori.

CIPP este standardul global pentru certificare în materie de confidențialitatea datelor cu caracter personal. Dezvoltat și lansat de IAPP, în colaborare cu experți în domeniu, CIPP este primul program global de acreditare în materie de protecția datelor cu caracter personal. CIPP/ E este primul titlu profesional specific acordat profesioniștilor europeni în domeniul protecției datelor cu caracter personal, ca parte a unui cadrul corespunzător bazat pe principii și o sumă de cunoștințe privind confidențialitatea informațiilor.

CIPP/E înglobează legi paneuropene și naționale privind protecția datelor, modelul european pentru protecția vieții private, terminologia esențială privind confidențialitatea și conceptele practice privind protecția datelor cu caracter personal și a fluxurilor de date transfrontaliere.

 

Despre Cabinetul de avocat GRUIA DUFAUT

GRUIA DUFAUT este un cabinet de avocați, independent, specializat în dreptul afacerilor, prezent din 1991 pe piața românească. Cu birouri la București și Paris, Cabinetul oferă consultanță și asistență juridică investitorilor în procesul de instalare în piața românească, în cadrul negocierilor și a tranzacțiilor comerciale, în activitățiile cotidiene ale acestora ca și în toate etapele proiectelor lor de investiții și de dezvoltare.

Cabinetul dispune, totodată, de o echipă de avocați pledanți care reprezintă și apără interesele clienților în fața tuturor instanțelor din România.

Misiunile complexe ce îi sunt cel mai adesea încredințate vizează toate sectoarele economiei: industrie, infrastructură, agricultură, imobiliar, telecomunicații, IT, auto, retail, energie, pharma etc.

Despre IAPP

Asociația internațională a profesioniștilor în domeniul confidențialității datelor (IAPP) reunește cea mai mare comunitate și cele mai importante resurse în materie de confidențialitatea datelor. Fondată în anul 2000, IAPP este o organizație cu scop nelucrativ care ajută la definirea, susținerea și ameliorarea sectorului privind protecția datelor personale la scară mondială. Mai multe informații despre IAPP sunt disponibile pe site-ul organizației www.iapp.org

 

Contact 

Argentina TRAICU, PR & Communications

bucarest(@)gruiadufaut.com

 

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !