Comunicare -Presa  •  Forum

Cultură și CSR dincolo de clișee

Forumul economic “Poveștile care schimbă jocul”, din 19 iunie

Cunoscutul regizor Cristian MUNGIU, Jean Jacques GARNIER, Comisarul francez pentru Sezonul România-Franța, Emeline SYKORA-WINTREBERT, Area General Manager Europa de Sud-Est AccorHotels, Patrick OURIAGHLI, Director General Ateliere fără Frontiere, Anca DAMOUR, Director Real Estate Carrefour România și Georgiana MIRON, Director Marketing, Comunicare și Servicii Clienți Groupama Asigurări vor fi vorbi la Forumul economic “Poveștile care schimbă jocul”, de pe 19 iunie, pentru a confrunta clișeele din perspectiva culturii și a responsabilității sociale.  

Forumul economic “Poveștile care schimbă jocul” este organizat de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER) și Consilierii de Comerț Exterior ai Franței (CCEF) la București (Hotel Marriott) și va provoca peste 45 de lideri români și francezi să confrunte stereotipurile inter-culturale prin afacerile de succes create, inovațiile tehnologice din domenii economice cheie, prin creionarea unei viziuni de anvergură și orientate spre viitor, precum și prin abordarea provocărilor din perspectiva responsabilității sociale și a culturii.

Începând cu ora 16.30, regizorul Cristian Mungiu va susține o conferință în care va vorbi despre strategiile sale personale în confruntarea cu stereotipurile culturale și despre cum a construit punți cu Franța, prin intermediul Festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”. Conferința va porni de la proiecția unui film realizat de regizor, „E Bine Rău!”.

“Trăim într-o lume pe care, ca să o putem gestiona cât de cât, suntem nevoiți să o simplificăm. Așa apar generalizările, stereotipurile, clișeele. Eu, ca cineast, m-am aflat deseori în situația de a trebui să răspund la întrebări ca ‘român generic’ și nu ca regizorul de film Cristian Mungiu – totodată și pentru că filmele au acest potențial de a fi percepute ca generalizări ale situației dintr-o țară, dintr-un anume moment.  Teoretic, cu toții ne dorim să ajungem la o judecată cât mai echilibrată și eliberată de clișee. Însă ca alții să renunțe la stereotipurile pe care le folosesc despre noi, trebuie să înțelegem că avem și noi o responsabilitate și ceva de făcut în direcția asta.” a declarat regizorul Cristian Mungiu în prefațarea evenimentului.

Tot pe parte culturală, va avea loc și un dialog între jurnalistul Laurent Couderc, redactor-șef al revistei „Regard” și Jean-Jacques Garnier, comisarul francez al Sezonului cultural România Franța, în cadrul căruia are loc și Forumul „Povești care schimbă jocul”.

De la ora 16.00, Forumul dedică un panel special responsabilității sociale, în care vorbitorii vor discuta despre modele de cooperare între organizații neguvernamentale și companii, care permit dezvoltarea unor programe de responsabilitate socială cu impact consistent asupra comunității. În acest panel, speakeri vor fi Emeline SYKORA-WINTREBERT, Area General Manager Europa de Sud-Est AccorHotels, Patrick OURIAGHLI, Director General Ateliere fără Frontiere, Anca DAMOUR, Director Real Estate Carrefour România, iar Georgiana MIRON, Director Marketing, Comunicare și Servicii Clienți Groupama Asigurări, va modera discuția.

Aceste sesiuni ale Forumului se adresează profesioniștilor, oamenilor de afaceri și jurnaliștilor interesați de experiențe din cultură și CSR (responsabilitate socială corporativă), prin prisma celor care schimbă în permanență jocul și anulează clișeele dintre România și Franța. Discuțiile vor fi în română și franceză, cu traducere simultană, iar participarea este gratuită pentru întreg publicul.

Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să se acrediteze prin completarea formularului de la acest link: https://forms.gle/ZAfy2zxfsjJeGdRX7.  

-----------------------------------------------

INFORMAȚII DE BACKGROUND

Forumul economic franco-român “Poveștile care schimbă jocul”

19 iunie 2019, 09:00 – 17:00, JW Marriott Bucharest Grand Hotel

AGENDA completă a evenimentului: http://bit.ly/2KJnsRd.

Contact pentru presă: Cristina Burcă

(0759035041;  Cristina.Burca@omavision.ro)

Invitați pe zona de cultură:

Cristian MUNGIU este regizor și producător de filme, născut în Iași, România, în 1968. Filmul său de debut, din 2002, Occident, a fost prezentat în cadrul secțiunii Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de la Cannes și a obținut Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film Transilvania. În 2007, obține cu al doilea său film, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, numeroase premii internaționale, printre care: Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes | “Cel mai bun film al anului”, din partea a diverse asociații internaționale de critici de film | Premiile Academiei Europene de Film pentru “Cel mai bun film” și “Cel mai bun regizor”.  Cristian Mungiu revine  la Cannes în 2009 în calitate de scenarist – producător - co-regizor cu filmul colectiv episodic Amintiri din Epoca de Aur și în 2012 în calitate de regizor-scenarist cu lungmetrajul După dealuri, film dublu premiat pentru “Cel mai bun scenariu” și “Cele mai bune actrițe în rol principal”. Bacalaureat, al cincilea său film prezentat la Cannes, în 2016, este premiat pentru “Cel mai bun regizor”.

Jean-Jacques GARNIER este Comisar general pentru Franța în cadrul Sezonului România-Franța 2019. Jean-Jacques Garnier a fost director și administrator de teatru, în repetate rânduri, director de cinema, atașat pe domeniul cultural și al audiovizualului (în Singapore și Australia), directorul misiunii de relații culturale al Înaltului Comisariat al Franței în Noua Caledonie și director al Institutului Francez (Khartoum și Tokyo). După acest parcurs atipic, de peste 30 de ani, dedicat difuzării și promovării culturii franceze atât în plan național, cât și internațional, în ianuarie 2017 s-a alăturat Institutului Francez de la Paris pentru o nouă aventură culturală în calitate de Comisar general al Sezonului România-Franța.

Moderatorul discuției este Laurent COUDERC, jurnalist antreprenor și fondatorul revistei Regard, publicaţie de referinţă pentru publicul francofon din Europa de Est. Născut în sudul Franței, la Montpellier, Laurent Couderc a studiat în Anglia, a lucrat ca jurnalist pentru Reuters în Barcelona și a continuat în Madrid la agenţia de comunicare Vegamedia. În 2003, vine în Bucureşti în calitate de corespondent al aceleiași agentii și hotărăște să rămână. În 2008 a înfiintat revista Regard.  

-----------------------------------------------------------------------

Forumul Economic Franco-Român face parte din Sezonul cultural România-Franța 2019, desfășurat în România în perioada 14 aprilie-14 iulie. Cu sloganul „Uitați clișeele!”, sezonul acoperă o gamă variată de domenii: teatru, dans, muzică clasică și contemporană, arte vizuale, cinema, educație, știință, patrimoniu, literatură, turism, economie. 

CCIFER și membrii săi se implică în Sezonul Cultural Franța – România prin finanțarea programului, cât și prin organizarea de activități care să pună în valoare resursele de modernizare și de dezvoltare de la nivelul mediului de afaceri franco-român.

CCIFER:  O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125,000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

CCEF: Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF) fac parte dintr-o rețea internațională de 4000 de membri -  reprezentanți de companii și experți, selectați pentru competențele și experiența lor internațională, pentru a contribui la dezvoltarea prezenței economice a Franței în lume și a consolida relațiile franco-locale. 

Plus d'actualités

Noi membrii

EXL

EXL este o companie multinațională care, în parteneriat cu clienții săi, oferă soluții digitale de analiză pentru a îmbunătăți rezultatele de afaceri...

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗 #BusinessTour Pitești - o zi plină de oportunități și conexiuni de business, într-un program complex de vizite și întâlniri în companii din regiune....

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !