COVID-19  •  Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 10 iulie. Președinția germană la UE

„Împreună pentru recuperarea europeană” este motto-ul și implicit mesajul pe care Germania dorește  să îl lase în timpul  și după exercitarea rolului de lider al Consiliului Uniunii Europene care a debutat pe 1 iulie.

Mitigarea schimbărilor climatice, suveranitatea digitală și responsabilitatea globală a  Europei  sunt cele 3 linii puncte cheie care vor direcționa acțiunile Germaniei în următoarele 6 luni și care au la bază o serie de principii precum: depășirea crizei sanitare, o Europă mai puternică și mai inovatoare, o Europă echitabilă, o Europă durabilă, o Europă a securității și a valorilor comune, dar și o Europă puternică în lume, o Europă mai puternică și mai inovatoare, o Europă echitabilă, o Europă durabilă, o Europa a securității și a valorilor comune, o Europă puternică în lume.

În mod evident vorbim despre un mandat ale cărui acțiuni și priorități vor fi ghidate de lupta pentru combaterea pandemiei și de eforturile de redresare economică și socială a blocului european, iar linii de acțiune care va trebuie să se bazeze și mai mult pe angajamentul pentru inițiative comune și  pe solidaritatea europeană.

În discursul său în cadrul plenului Parlamentului European, Angela Merkel a pus accent pe alte două elemente la fel de importante și sensibile pentru cetățenii europeni: drepturile  fundamentale și coeziunea.

Armonizarea bugetului UE va fii una dintre primele sarcinile capitale ale Germaniei, aceasta trebuind să gestioneze acordul pentru Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene 2021-2027, precum și implementarea  planului de recuperare „Next Generation EU”. În completarea actualelor provocări, nu trebuie pierdut din vedere nici aranjamentele necesare pentru recalibrare relației cu Marea Britanie post-Brexit.

Conștient de perioada extrem de dificilă și complicată prin care trece Europa, statul german în frunte cu Angela Merkel pare că și-a asumat responsabil o misiune istorică cu puternice reverberații pentru viitoarea construcție europeană, iar finalul mandatului va concluziona dacă realmente Germania s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.

Surse:

https://www.eu2020.de/eu2020-en

https://www.europarl.europa.eu/news/en/agenda/briefing/2020-07-08/0/meps-to-discuss-the-german-presidency-s-priorities-with-angela-merkel

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !