COVID-19  •  Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 10 iunie. Focus : antreprenoriat

Fiecare criză aduce provocări și amenințări pentru antreprenori și organizațiile lor, indiferent de originea acesteia: comportamentul uman, dezastre naturale sau mecanisme economice. Cu toate acestea, de-a lungul istoriei umane, înseși crizele au jucat un rol fundamental în dezvoltarea și evoluția societăților noastre.

Pandemia de COVID-19 și politicile conexe ce limitează mișcările populației au perturbat ceea ce considerăm a fi normal. Disocierea spațiilor de lucru fizice și în special a spațiilor de coworking a diminuat efervescența interacțiunii sociale și, astfel, a sinergiilor ce se formau în aceste spații de inteligență colectivă. Deși investitorii au continuat să sprijine firme de tehnologie promițătoare în perioada pandemiei, prioritățile de investiție s-au schimbat, comportamentul consumatorilor s-a transformat, iar numeroase modelele de business au pivotat.

Cu toate acestea, cele mai recente inițiative antreprenoriale ne demonstrează că #reinventarea este în ADN-ul antreprenorilor, incitând optimism în dezvoltarea ecosistemului.

Cele mai recente investiții

Auto-listarea SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiunea Europei de Sud-Est, s-a supra-subscris în două ore, strângând într-o singură zi 500.000 euro pentru accelerarea dezvoltării. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Alternativa digitală la abonamentele medicale clasice, startup-ul SanoPass, a primit o investiție de 300.000 de euro din partea Cleverage Venture Capital și Founders Bridge prin intermediul căreia țintește  un prag de cel puțin 20 000 utilizatori și o rețea de 1 300 de clinici private din România, până la finele anului în curs.

Startup-ul românesc ce a dezvoltat o platformă de recrutare de gamification, Jobful, a încheiat o rundă de de investiții de tip pre-seed în valoare de 250 000 de euro, investiția fiind realizată în colaborare cu o serie de investitori privați. Mai multe informații aici.

Pionierul telemedicinei în România, Telios, a încheiat în mai o nouă rundă de finanțare, prin intermediul căreia a atras 200.000 dolari. Ciclul de investiții a fost sindicat de Transilvania Angels Network, cu participarea Growceanu și TechAngels România. Aflați mai multe aici.

EcoTree, o platformă digitală inovatoare dedicată economiei circulare, reciclării deșeurilor va primi finanțare în valoare de 215.000 de euro din partea Sparking Capital, ca principal investitor, în parteneriat cu platforma de crowdfunding Seed Blink, și alți business angels. Mai multe informații aici.

Humans, un start-up românesc deep tech, a atras 330.000 de euro din partea Early Game Ventures și ROCA X - parte a grupului Impetum. Tehnologia dezvoltată de Humans se bazează pe ultimele progrese în inteligența artificială și constă în manipularea vocii, imaginii și gesturilor anumitor persoane, pentru a genera reprezentări sintetice ale identității unei persoane, numit și ADN digital, sintetic sau generat de algoritmul media. Aflați mai multe aici.

 

Oportunități de finanțare, acceleratoare, concursuri

LYNX powered by La French Tech Bucharest, un club de investitori aparținând comunității franco-române, oferă antreprenorilor posibilitatea de a obține un invesțiții între 10.000 și 100.000 de euro per business angel. Mai multe informații despre misiunea Lynx ici.

Fintech 4, acceleratorul Wise Guys din țările baltice (Lituania, Letonia, Estonia), este în căutare de startup-uri din zona fintech, proptech, regtech, insurtech, analytics și cybersecurity. Companiile admise vor participa la un program de accelerare de 5 luni, care va avea loc online și pe site la Vilnius, Lituania, din octombrie 2020. Aplicațiile sunt deschise până la 28 August. Aflați mai multe detalii aici.

Innotech Student, programul de finanțare prin care studenții din România pot obține finanțări între 40.000 și 100 000 de euro din fonduri europene, va fi operațional începând cu 15 iunie 2020, iar aplicațiile se pot depune până pe 31 august 2020. Mai multe informații aici.

CEMEX Ventures, Ferrovial, Hilti, Leonard și NOVA by Saint-Gobain lansează competiția Construction Start-up Competition 2020, căutând idei invoatoare pentru sectorul construcțiilor. Aplicațiile sunt deschise până pe 26 iulie. Mai multe informații aici.

Mai multe informații despre cele mai noi oportunități de finanțare sunt disponibile aici.

Plus d'actualités

Noi membrii

Libra Guard

Servicii Profesionale de Securitate

Membri

În sala de escaladă nu plâng

Sunt Ionuț, am 6 ani și sufăr de parapareză spastică. Îți vorbesc în numele a 100 de copii cu dizabilități, ca mine, care au nevoie de SUPERPUTERI! ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !