Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo - 18 martie. Transformarea digitala, un vector in reducerea riscului de contaminare covid-19

Lebedele negre altereaza traiectoria guvernelor, economiilor si afacerilor - modificand cursul unei istorii pe care credeam ca o putem controla. Fragilitatea certitudinii de maine ne impinge catre #digitalizare, fenomenul care in contextul creat de covid-19, devine un agent al schimbarii pe care Romania nu il mai poate desconsidera.

Materializarea potentialului digital din Romania, atat din sfera publica, cat si din cea privata, depinde exclusiv de ajutorarea intra si intersectoriala, schimburi de bune practici – locale, regionale, internationale si globale.

 

Platforme colaborative

LinkedIn pune la dispozitia celor care nu sunt familiarizati cu telemunca o serie de cursuri gratuite care abordeaza teme precum time management, leadership la distanta, praguri de rezistenta dar si trips and tricks pentru utilizarea WebEx, Zoom, BlueJeans Meetings sau Microsoft Teams.

Ca urmare a nevoii crescute venita din partea angajatilor companiilor romanesti de a lucra de acasa, datorita situatiei actuale cauzata de COVID-19 (coronavirus), Grupul Bittnet in parteneriat cu Microsoft si Cisco vor oferi solutii tehnologice gratuite pentru asigurarea continuitatii activitatilor de business de zi cu zi. Urmatoarele solutii vor fi oferite gratuit, pe o perioada de test de 6 luni:

Microsoft Office 365 E1 Trial, segmentul Corporate sau Enterprise, care include Microsoft Teams, cu limitare la 2.500 locuri.

Cisco Webex pentru organizatii si persoane fizice – include intalniri video HD gratuite de pana la 50 participanti si numar nelimitat de intalniri, 1GB de stocare in cloud.

Pentru a asigura continuitatea activitatii in timpul limitelor stabilite, Next2U faciliteaza onboarding-ul digial, transformand orice website sau micro-site de companie intr-un portal video de suport prin Viddget.

Google vine in sprijinul utilizatorilor si clientilor sai, punandu-le la dispozitie infrastructura Hangouts Meets, ce permite:

Organizarea de intalniri video cu o capacitate de 250 de participanti per apel

Transmisia in direct pentru pana la 100.000 de spectatori intr-un domeniu

Posibilitatea de a inregistra intalnirile si de a le salva in Google Drive

Aceste caracteristici sunt de obicei disponibile in editia Enterprise a G Suite si in G Suite Enterprise for Education, si vor fi disponibile fara costuri suplimentare tuturor clientilor pana la 1 iulie 2020.

 

E-commerce

2Performant a derulat un blitz-survey asupra impactului Covid-19 in randul magazinelor online din portofoliu:

Aproape jumatate din respondenti – 48,1% (reprezentanti de magazine online) spun ca au deja intarzieri in livrarea produselor din partea furnizorilor si 69% din ei cred ca vor avea dificultati in livrarea produselor in viitorul apropiat.

Timpul mediu de livrare estimat de catre acestia in viitorul apropiat este cuprins intre 3 si 5 zile in proportie de 49,7%.

O campanie initiata de Beans & Dots si sustinuta de ialoc.ro, #sustinemafacerilemici, au initiat o serie de carduri cadou, Bernschutz&Co, STEAM Coffee Shop, CPWHF – Coffee Place With Honest Food, Beans&Dots, Noeme, Wineful si Restaurant Diplomat fiind deja inregistrate pe platforma.              

Plata online

Netopia Payments va implementa gratuit o solutie de plata online companiilor mici care au nevoie de sprijin in aceasta perioada, prin link-uri de plata, solutie ce nu comporta implementare propriu-zisa pe website sau shopping cart.

Tranzactionarea clientilor este facilitata si prin PayU, divizia fintech si de plati online a Prosus, care a convins deja +200.000 comercianti.

Aplicatia Pago devine integral gratuita pentru toti utilizatorii, pentru cel putin 30 de zile, incepand cu 12 martie 2020. Utilizatorii mai pot folosi Pago pentru plata taxelor si impozitelor locale, reincarcari de cartela, diverse tipuri de asigurari sau pentru a dona catre 15 ONG-uri din Romania.

O interfata online prin care se pot centraliza facturile si contractele de credit sau de leasing este oferita de Younify. Povestea despre pivotarea spre succes a platformei este disponibila aici.

E-wallet pentru plati mobile rapide si sigure cu tehnologie QR/NFC, 24Pay  o aplicatie de plata care permite plata cu telefonul mobil prin inrolarea cardului bancar. Securitatea tranzactiei este asigurata prin tehnologia Visa/Mastercard, toate tranzactiile fiind efectuate prin intermediul procesatorului de plata autorizat Romcard.

Prin Ghiseul.ro se pot plati online impozitele si taxele stabilite de institutiile publice inrolate in sistem precum si amenzi contraventionale cu deducerile aferente platii in 48 de ore.

Semnatura electronica

Digidemat este un one stop shop pentru e‑Identification, face to face e-Signature, e-Archiving, e-CMR si DMS. Despre acoperirea legala a documentelor semnate electronic, in Romania si Europa, povesteste aici Edward Alexandru Cretescu IT Project Manager Digidemat Romania.

E-learning

ETA2U, integrator de sisteme si solutii IT complexe din vestul Romaniei, pune la dispozitia membrilor CCIFER infrastructura si tehnologia necesara pentru a participa la toate cursurile ETA2U in format live-online.

E-learning Company, nume de referinta in implementarea solutiilor e-learning, propune cursuri gratuite de principii si metodologii Agile, evaluarea riscurilor, organizarea spatiului de lucru fizic si digital si poate cel mai important, formarea echipelor virtuale eficiente.

 

Cyber security

In ultimele doua luni, Recorded Future a observat o crestere a numarului de referinte la coronavirus sau COVID-19 utilizate in asociere cu o exploatare cibernetica sau un cyberattack. O serie de recomandari IBM X-Force Threat Intelligence sunt disponibile aici

In perioada COVID-19, Sandline, companie de consultanta in domeniul securitatii informatiilor ofera trei luni de gratuitate pentru serviciul Centraleyezer SaaS pentru clientii noi. In acelasi timp, toti clientii existenti vor primi la cerere o evaluare a riscurilor existente pentru site-urile si adresele IP din Internet.

In aceleasi considerente, compania de securitate cibernetica Cybourn a lansat un ghid pentru elaborarea unei stategii sustenabile de business continuity.

Dupa ce a inchis o runda de 3,6 milioane USD in luna septembrie a anului 2019, startup-ul de identitate digitala Passebase sustine ca un nume de utilizator si o parola sunt obsolete pentru multe dintre verificarile de autentificare pe care le solicita serviciile digitale actuale. In misiunea de verificare a identitatii, prin facial comparison, liveness detection si information extraction, Passbase verifica rapid si cu exactitate identitatea utilizatorilor din peste 150 de tari.

Un alt actor in verificarea identitatii este Trulioo, o companie digitala ce a primit la finele anului 2019 din partea Goldman Sachs, Citi Bank si Santanderin,  80 de milioane USD in urma unei runde de finantare serie C.

Plus d'actualités

Bilantul evenimentului

Retour sur: Business Tour Pitești

🚗 #BusinessTour Pitești - o zi plină de oportunități și conexiuni de business, într-un program complex de vizite și întâlniri în companii din regiune....

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

For 10 years, we have been supporting and awarding entrepreneurs in Romania! Creative and persevering entrepreneurs, whose vision changes the world. ...

Membri

EY Entrepreneur Of The Year Romania 2024

De 10 ani, susținem și premiem antreprenorii din România! Antreprenorii creativi și perseverenți, a căror viziune schimbă lumea. Programul EY...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !