COVID-19  •  Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 21 septembrie. România devine piață de capital emergentă

De astăzi, 21 septembrie 2020, România trece de la statutul de piață de frontieră la piață de capital emergentă secundară, conform deciziei agenței de evaluare financiară FTSE Russell. La 25 de ani de la reînființarea Bursei de Valori București, decizia este una istorică și, în plină criză sanitară și economică globală, deschide companiilor listate la bursa de la București accesul la fonduri de investiții mai mari decât cele destinate piețelor de capital de frontieră.

Decizia FTSE Russell de a desemna România drept piață de capital emergentă a fost anunțată pe 26 septembrie 2019. România a fost adăugată pe lista țărilor monitorizate în septembrie 2016 în vederea unei posibile reclasificări la statutul de piață emergentă secundară.

Astfel, prin atragerea capitalului străin, companiile românești listate la bursă vor putea absorbi noi fonduri și vor putea să-și asigure creșteri mult mai semnificative decât până acum. Noul statut de piață emergentă presupune posibilitatea de a atrage mai multe investiții din partea fondurilor restricționate prin prospect să investească în piețe de frontieră.

Termenul de piață emergentă provine din englezescul „emerging market” și se referă la stadiul de dezvoltare al economiei unui anumit stat, în care piața de capital este reglementată, iar veniturile populației, deși sub nivelul țărilor dezvoltate, se află într-o continuă creștere. Dacă piețele de frontieră sunt, de regulă, mai mici, mai instabile și mai impredictibile, deci mai riscante din punctul de vedere al investitorilor, statutul de piață emergentă garantează un nivel mai crescut de stabilitate și de performanță a economiei locale.

 

Surse :

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !