COVID-19  •  Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 3 august. Noile masuri sanitare in vigoare din 2 august

Dupa 12 zile cu peste 1000 de cazuri noi de covid-19 zilnic, autoritatile au adoptat un nou set de masuri sanitare si de reguli de comportement in spatiile publice aglomerate, pentru a impiedica o propagare in acelasi ritm a noului corona virus.

In Romania, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 823 de cazuri noi de COVID-19, din 8045 de teste efectuate, iar numarul romanilor internati la Terapie Intensiva a ajuns la 419 pacienti. Pana astazi, pe teritoriul Romaniei au fost inregistrate in total putin peste 54000 de cazuri.

Noile masuri impuse de autoritatile publice este in vigoare incepand cu data de 02.08.2020 orele 12.00, se aplica pentru o perioada de 14 zile si perioada de aplicare a acestora poate fi prelungita printr-o hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Puteti consulta documentul integral aici.

  • Principalele masurile ce se impun incepand cu 2 august pentru limitarea raspandirii coronavirusului si protectia sanitara a persoanelor:

- masca de protectie devine obligatorie in aer liber, in spatiile aglomerate

- restaurantele si terasele isi vor incheia programul de functionare la ora 23.00

 

Regulile pe litoral :

- respecatrea distantarii sociale (distantare fizica in functie de deciziile autoritatilor locale)

-”interzicerea comercializarii si consumului produselor alimentare, bauturilor alcoolice si  nealcoolice in spațiile special destinate, dispuse  in exteriorul cladirilor unde se desfasoara activitați de preparare, comercializare si consum a produselor alimentare, bauturilor alcoolice si nealcoolice, in  intervalul  orar  23.00-06.00.”

- in afara intervalului menționat, operatorii economici care desfasoara aceste activitati, au obligația sa ia masuri pentru limitarea numarului de clienți la numarul locurilor pe scaune, precum si a oricaror activitați care presupun interacțiunea fizica intre clienți, inclusiv dansul.

- interzicerea desfasurarii activitații cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, in intervalul orar 23.00-06.00

- pe plaje, distanța mai mica de 2 metri intre persoane/sezlonguri este permisa numai pentru soți si copii insoțiți de adulți (parinți, bunici)

La propunerea specialistilor, zonele in care este limitat programul teraselor, barurilor, operatorilor de jocuri de noroc, sunt urmatoarele : judetele Arges, Brasov, Constanta, Dambovita, Ilfov, Prahova, Galati si municipiul Bucuresti.

 

Sursa :

https://stirioficiale.ro/informatii/informare-de-presa-01-august-2020

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !