Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 8 mai. Situația vaccinurilor la nivel european

În plină pandemie globală, cercetarea și identificarea unui tratament reprezintă  cheia care ar ajuta întreaga lume să depășească această perioadă extrem de dificilă. Astfel, se remarcă inițiative și proiecte de finanțare pentru a sprijini aceste eforturi.

Notabilă  în acest sens  este campania pentru diagnosticare, vaccin și tratament lansată de Comisia Europeană pe 4 mai, în cadrul căreia s-au strâns 7,4 miliarde de euro din donații  ale statelor europene și non-europene, sumă percepută doar ca prim pas de finanțare de către președinta Comisiei Europene, Ursula Van der Leyen.

Găsirea resurselor financiare pentru cercetarea și inovarea în tratarea pacienților infectați cu COVID-19 face parte din planul european de gestionare și ieșire din actuala criză sanitară.

În luna martie CureVac, unul dintre cei mai importanți și inovativi dezvoltatori de  vaccinuri  din Germania  a primit  80 de milioane de euo din partea UE pentru a scala dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19.

Alte 48.25 de milioane de euro au fost alocate pentru 18 proiecte de cercetare în cadrul programului Horizon 2020 , la care participă 151 de echipe de cercetare.

În același timp, este prevăzută o investiție de 90 milioane de euro (aproximativ 50 % provine  din bugetul european) pentru Inițiativa Medicamentelor Inovative, cel mai mare parteneriat public-privat între UE și industria farmaceutică.

Alături de Uniunea Europeană, Germania și Franța  sunt tot mai vocale și active în identificarea soluțiilor medicale ale acestei crize.

De evidențiat este și faptul că gestiunea cazurilor actuale de  pacienți afectați, precum și realizarea tuturor eforturilor ca sistemele de sănătate naționale să poată răspundă eficient nevoilor plasează responsabilitatea cercetării și idetificării de vaccin și tratament entităților specializate internaționale.

Astfel, în tot acest context anevoios reiese tot mai pregnant  nevoia coordinării globale pentru un răspuns privind tratamentul, precum și pentru asigurarea necesarului de echipamente pentru protecția cetățenilor europeni.

Surse oficiale:

Plus d'actualités

Noi membrii

Libra Guard

Servicii Profesionale de Securitate

Membri

În sala de escaladă nu plâng

Sunt Ionuț, am 6 ani și sufăr de parapareză spastică. Îți vorbesc în numele a 100 de copii cu dizabilități, ca mine, care au nevoie de SUPERPUTERI! ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !