COVID-19  •  Comunicare -Presa  •  Business info

#flashinfo, 9 noiembrie. Măsuri complementare pentru prevenția și combaterea pandemiei de COVID-19

Prim-ministrul României, Ludovic Orban și Comitetul Național pentru Situații de Urgență au adoptat pe 5 noiembrie 2020 măsuri suplimentare necesare pentru prevenirea și combaterea pandemiei COVID-19 prin Hotărârea Guvernului Nr. 52 / 5.11.2020, în contextul evoluțiilor epidemiologice. Măsurile intră în vigoare pe teritoriul României de luni, 9 noiembrie 2020.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat următoarele măsuri:

- purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

- obligația organizării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, în condițiile legii sau, în cazurile în care telemunca nu este posibilă, organizarea programului de lucru astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră.

- în localitățile/județele unde valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește 3/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 06.00 (cu excepția deplasărilor între casă și locul de exercitare a activității profesionale / pentru a obține asistență medicală de urgență / achiziționarea de medicamente);

- La nivel național pentru toate localitățile unde rata de incidență cumulată este egală sau mai mare cu 6/1.000 de locuitori se va institui măsura carantinării localității cu interzicerea deplasării circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

Măsurile vor fi în vigoare pentru o perioadă de 30 de zile și pot fi eliminate ținând cont de valoarea ratei incidenței după 14 zile.

Sursă: https://stirioficiale.ro/hotarari/hotarare-nr-52-din-05-11-2020-a-cnsu

 

Plus d'actualités

Noi membrii

Libra Guard

Servicii Profesionale de Securitate

Membri

În sala de escaladă nu plâng

Sunt Ionuț, am 6 ani și sufăr de parapareză spastică. Îți vorbesc în numele a 100 de copii cu dizabilități, ca mine, care au nevoie de SUPERPUTERI! ...

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !