Membri

Throwback: Maratonul de Business CCIFER de la Brașov

4 zile, 12 evenimente și peste 500 de participanți pentru consolidarea comunității de business franco-române

În perioada 4-7 noiembrie a avut loc la Brașov cea de-a III-a ediție a Maratoanelor de Business CCIFER. Maratoanele de business reprezintă un concept inovator de networking pe care Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER) l-a lansat în martie 2019, la Iași, alături de partenerii săi instituționali și strategici. A doua ediție a Maratoanelor de Business CCIFER a avut loc în luna mai, la Timișoara. Maratoanele concentrează regional, pe parcursul a câteva zile, evenimente cu profil diferit, dedicate atât mediului de afaceri, cât și autorităților locale și reprezentanților mediului academic.

”Sunt două motive principale pentru care am organizat această serie de evenimente la Brașov. În primul rând, există o comunitate de afaceri franco-română importantă la Brașov, formată din 120 de întreprinderi. În al doilea rând, deoarece credem mult în potențialul dezvoltării economice în zona Brașovului. Investitorii francezi și cei străini au multe motive să vină în România. Ei găsesc aici resurse pentru o viteză de creștere accelerată, pe o piață nesaturată în Uniunea Europeană. Este cazul pentru sectorul financiar, pentru servicii și retail. În plus, multe companii văd în România o sursă de competitivitate globală, când produc aici parte din valoarea lor adăugată în sectorul industrial sau în servicii.” – a declarat François Coste, Președinte CCIFER

Scopul Maratoanelor este de a crea sinergii și oportunități atât pentru companii, cât și pentru comunitățile locale, autorități și potențiali angajați. Cele 12 evenimente de la Maratonul de Business CCIFER la Brașov au avut loc în cadrul companiilor membre (Pentalog, Airbus Helicopters, Electroprecizia S.A., Total Romania), în liceele din Brașov, precum și  în cadrul instituțuilor publice locale și au fost organizate în spiritul axelor strategice CCIFER :

  • Crearea de oportunități pentru membri 
  • Dezvoltarea unui ecosistem de advocacy:
  • Dezvoltarea antreprenoriatului :
  • Susținerea formărilor profesionalizante și a filierelor francofone din țară

 

Comunitatea CCIFER :

Resurse umane: 

Grupurile de lucru CCIFER: 

Vizite de companii, prezentari tehnice si intalniri B2B prestabilite: 

Pentru a consulta galeria foto a evenimentului, vă invităm să accesați acest link.

Pentru mai multe mărturii de la fața locului, vă invităm să ascultați emisiunile RFI înregistrate în timpul Maratonului:

„Manifestarea Maraton de business organizată de CCIFER s-a aflat la Braşov. Administraţia locală s-a aflat într-un dialog cu reprezentanţi ai companiilor. Evenimentul a fost şi un bun prilej pentru un dialog între managerii companiilor prezenţi la manifestare.”

„Municipiul Brașov și județul, în general, sunt un pol de atracție pentru investițiile românești și străine în domenii diferite. Investitorii francezi sunt și ei prezenți, iar evenimentul Maratonul de business, organizat de CCIFER a pus în evidență o serie de astfel de investiții. De asemenea, autoritățile locale au în derulare o serie de proiecte de investiții extrem de importante pentru regiune.”

„Județul Brașov este unul dintre polii de dezvoltare ai economiei românești. Totodată, este o zonă atractivă pentru investitorii romani și străini. În județul Brașov, există atât investitori străini, cât și companii românești de tradiție, precum Electroprecizia Săcele. Evenimentul Maratonul de business organizat de CCIFER, a adus la masa de dezbatere autorități locale, care derulează o serie de investiții importante, cu reprezentanți ai companiilor care activează în zonă.”

Printre protagoniștii edițiilor emisiunii RFI Românnia „Esențial”, cu Cosntantin Rudnițchi, dedicate Maratonului de la Brașov se numără : Excelenţa Sa, doamna Michèle RAMIS, ambasador al Franţei la Bucureşti, Francois COSTE, preşedinte CCIFER, Adriana RECORD, director executiv CCIFER, Ion CIOLACU, consul onorific al Franţei la Braşov, Silviu COSTEA, președintele  CCI Brașov , Ioan-Adrian VEȘTEA, președinte al Consilului judetean Braşov , Monica JIMAN, CCSO Pentalog și administrator CCIFER , Dana Gruia DUFAUT, avocat și administrator CCIFER, George Scripcaru, primarul municipiului Brașov, Manuela Furdui, Managing Partner - FiNEXPERT şi Karoly Katona, Director general adjunct Electroprecizia.

Parteneri locali :

Agenția Consulară a Franței la Brașov, Alianța Franceză, Agenția Metropolitană Brașov, Airbus,  Colegiul Național Unirea, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, Colegiul Național Andrei Șaguna, Consiliul Județean Brașov, Demisol,  Electroprecizia, Primăria Brașov, Total.

Parteneri strategici :

Ambasada Franței în România, BRD Groupe Société Générale,  Groupama Asigurări, Groupe Renault, Cabinet d'avocats Gruia Dufaut, Finexpert, Pentalog, Up Romania.

Plus d'actualités

All news

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !

Close

Descoperă spațiul tău personal pe ccifer.ro !